2013. július 9., kedd

Hazatértek! Király Annamária és Szabados Ibolya Újvároson folytatja

Két NB1-es rutinnal rendelkező újvárosi játékossal erősít az NKK Balmazújváros. Ahogyan arról már hírt adtunk, a csapat edzője, Melkó Károly már korábban is egyeztetett Szabados Ibolyával és Király Annamáriával, de csak az elmúlt napokban vált véglegessé, hogy mindkét újvárosi kézilabdázó hazatér, és szülővárosa csapatát erősítik az NB II-ben.

Király Annamária és Szabados Ibolya
fotó: dvsckezilabda.hu és hsg-ee.de

Amiről eddig csak álmodtak a balmazújvárosi kézilabdabarátok, az most valósággá vált: Szabados Ibolya és Király Annamária személyében két igazi ász csatlakozik a mérkőzéseit ősztől már az új rendezvénycsarnokban vívó balmazújvárosi női kézilabdaklubhoz! Nem kizárólag a gyökereik közösek, hanem az is, hogy bár különböző okokból, de mindketten visszavonultak a profi sporttól az elmúlt időszakban.

Szabados Ibolya 1981-ben született, Balmazújvároson kezdett kézilabdázni. Már nagyon fiatalon tagja volt az 1995/96-ban az NBII-ben bajnoki címet szerző újvárosi együttesnek. Miután tehetségére hamar felfigyeltek, elkerült Újvárosról, és Debrecenben kézilabdázott. A 164 centiméter magasságú villámléptű szélső legnagyobb sikereit a megyeszékhelyen és Derecskén érte el. 2006-ban igazolt az akkor NB1/B-ben szereplő, de élvonalbeli álmokat dédelgető Tajtavill-Derecskéhez együtteséhez, ahol hamar meghatározó emberré vált. A feljutást követően az alapvetően összevásárolt csapat újoncként a 7. helyet szerezte meg az élvonalban. Az idény végén Ibolya Németországba igazolt, a Landesligában szereplő HSG Eibelshausen/Ewersbach együttesénél kézilabdázott, és a civil életére készült. Miután hazatért, gyermeke született. Úgy látszik azonban, nem örökre intett búcsút a vaxos labdának, hiszen engedett Melkó Károly hívó szavának, így visszatér a kézilabdapályára.

Király Annamária pályafutása is Újvárosról indult, Szabadoshoz hasonlóan ő is a Kalmár Zoltán Általános Iskolában tanult. 1998-ban költözött a család Debrecenbe. A kapuba most visszatérő játékos, aki junior világbajnokságon negyedik helyezett volt a magyar válogatott tagjaként, a DVSC-ben nevelkedett, itt mutatkozott be az élvonalban. Ezt követően ő is megfordult Derecskén, majd az egész csapattal együtt Nyíradonyba igazolt. Védett Hódmezővásárhelyen és Veszprémben is, mígnem tavalyelőtt visszatért nevelőegyesületébe, Debrecenbe. A mindössze 28 éves „Kiri” nem csak az ellenfél gólgyárosaival, hanem krónikus deréksérülésével is sokat küzdött, emiatt vonult vissza a sportágtól idén februárban. Ekkor védett utoljára az Alcoa ellen Székesfehérváron. A 2006-ban a DVSC színeiben EHF-kupában elődöntőig jutó játékos civil életére már régóta készül, jelenleg a Balmaz Thermál Hotelben dolgozik.

Melkó Károly, az NKK Balmazújváros trénere szerint a két komoly rutinnal rendelkező játékos nagy segítségére lehet a csapatnak. „Nagyon örülök, hogy csatlakozik hozzánk Annamária és Ibolya. Az NB II-ben induló megyei bajnok együttesnek szüksége lesz arra a rutinra és tudásra, amit ők eddigi pályafutásuk során magukba szívtak. Külön öröm, hogy mindketten újvárosiak, így valójában hazatérnek hozzánk” – nyilatkozta a tréner portálunknak. Király és Szabados is végig a csapattal gyakorol a felkészülés ideje alatt, ami – mint azt már megírtuk – július 22-én kezdődik.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése