2013. június 2., vasárnap

Új tréner a König-Trade Balmazújváros élén!

Füzesi Ferenc személyében új edzővel vág neki a jövő évi NB1/B-s idénynek a König-Trade Balmazújváros kézilabdacsapata. Az új tréner az élvonalban szereplő Orosházától érkezik az együtteshez.

Füzesi Ferenc érkezik
fotó: mksz.hu




Ezüstéremmel zárta az NB1/B keleti csoportjában szereplő König-Trade Balmazújváros férficsapata a 2012/13-as bajnokságot. Az utolsó mérkőzést követően Rácz Sándor benyújtotta lemondását, amelyet a klub vezetése elfogadott. Nem sokáig volt azonban edző nélkül az őszre új csarnokot kapó újvárosi együttes, hiszen az új szakvezetőt Füzesi Ferenc személyében már megtalálták.

Füzesi Ferenc négy és fél év után, a bajnokság végén köszönt el az orosházi csapattól, ahol igen nagy becsben tartják munkáját. A szakvezető a 2009/10-es idényben juttatta fel a Békés megyei klubot az élvonalba, ahol azóta rendre kiharcolta a bennmaradást, a most befejeződött idényben a 9. helyet szerezték meg a dél-alföldiek.

Az új tréner játékosként idehaza Pécsett és Tatabányán kézilabdázott, de megfordult Spanyolországban, a Ponteverda együttesében is. 92 alkalommal játszott a nemzeti csapatban, tagja volt a barcelonai olimpián hetedik helyen végzett férfi kézilabda-válogatottnak is.

Király Sándor, a klub elnöke portálunknak adott interjújában elmondta, azért döntöttek Füzesi mellett, mert ő már bizonyította, hogy kis vidéki egyesülettel is képes komoly eredményt elérni. Az új tréner Balmazújvárosban fog élni, és napi két edzéssel készül majd a csapat az új idényre, amelyre a felkészülés július 15-én kezdődik, az elnök reményei szerint immár az új rendezvénycsarnokban.

(B.T.)

A balmazújvárosi női kézilabdaklubról szóló szezonértékelő összeállítás, amelyben Melkó Károly tréner, Szabó Miklós klubelnök, valamint Ludnai Fanni és Zavaczki Edit játékosok szólalnak meg, ide kattintva érhető el.



Kapcsolódó cikkek:









Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése