2013. június 14., péntek

Az új csarnokban kezdené a felkészülést a König-Trade Balmazújváros

Szezonértékelő interjú Király Sándorral, a klub elnökével


Átalakult csapattal vág a szeptemberben kezdődő NB1/B-s idénynek a König-Trade Balmazújváros együttese. Több játékos is távozik a klubtól, amely július 15-én már az új rendezvénycsarnokban kezdené a felkészülést.


Ahogyan arról korábban már beszámoltunk, az eddigi edző, Rácz Sándor két év után távozott a klubtól, helyét a kispadon az élvonalbeli Orosházától érkező Füzesi Ferenc foglalja el. Jelentősebb játékosmozgás várható a keretben is. Elhagyja a balmazújvárosi együttest két rutinos játékos, Nagy Csaba és Kaplonyi Zoltán csapatkapitány is. Utóbbi a pályán és az öltözőben is fontos szerepet töltött be. A 36 éves irányító-átlövő családjához közelebb szeretne kézilabdázni, ezért távozott a Király Sándor által vezetett csapattól. Az 1982-es születésű Nagy szintén több időt szeretne szeretteivel és nemrég született gyermekével tölteni, ezért költözött haza Karcagra. Ugyancsak elhagyja az együttest az egyik kapus, Kőrizs István, aki 2010 nyarán érkezett a csapathoz az akkor élvonalban szereplő Mezőkövesdtől. Kőrizs, akárcsak a szintén eligazoló Pánczél Zoltán a nagy riválisnak ígérkező Egerhez igazolt. Pánczél a csapat egyik legeredményesebb játékosa volt, összesen 83 gólt szerzett. Ő volt ebben az idényben a harmadik legeredményesebb újvárosi játékos.

A tervek szerint augusztusban nyílik meg
a rendezvénycsarnok

fotó: B.T.

Király Sándor az érkezők kapcsán elmondta, hogy több játékossal – magyarral és külföldivel egyaránt – tárgyal, neveket azonban egyelőre nem kívánt mondani. Az elnök a vele készült interjúban arról is beszámolt, hogy a nem titkoltan bajnoki címre és feljutásra törő csapat felkészülése július 15-én kezdődik, reményei szerint immár az új rendezvénycsarnokban, amelyet hivatalosan a "Kastélykerti Esték" programsorozat részeként nyitnak meg egy rangos kézilabdatornával. A König-Trade Balmazújváros elnökével készült szezonértékelő beszélgetés a fenti videóra kattintva hallgatható meg.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése