2013. március 16., szombat

Lemondatná Iszák Lászlót a Jobbik


Egy balmazújvárosi fideszes önkormányzati képviselő által elnyert uniós pályázat törvénytelenségei kapcsán tesz feljelentést a Jobbik - jelentette be szerdai sajtótájékoztatóján Szilágyi György országgyűlési képviselő. Iszák László visszautasítja a vádakat.

Iszák László 2006
óta képviselő

forrás: Balmazújváros
c. lap

Szilágyi György jobbikos országgyűlési képviselő szerdai budapesti sajtótájékoztatóján jelentette be, hogy egy "fideszes offshore-lovag" miatt feljelentést tesznek. Szavai szerint a balmazújvárosi politikus 2011-ben lett tulajdonosa az Európa Humán-Rent Szolgáltató Kft.-nek, amely 2011 decemberében 100 millió forint támogatást nyert egy uniós pályázaton a Nemzeti Fejlesztési Ügynökségtől (NFÜ) telephelyfejlesztésre, de ennek a mai napig semmi nyomát nem találták. A képviselő elmondta: 2013 februárjában kérték le az NFÜ nyilvános honlapjáról a pályázati adatokat, majd felfigyeltek az "offshore-gyanús" üzletre. Két héttel később újra megpróbáltak részletesebb adatokat lekérni a nyertes pályázatról. Ekkor azonban az Európa Humán-Rent Szolgáltató Kft. már nem szerepelt az NFÜ honlapján, holott a törvény szerint ha egyszer közzéteszik egy nyertes cég adatait, akkor azt öt éven keresztül akkor sem lehet visszavonni, ha a támogatást vissza is vonják. Az NFÜ honlapjáról a cég neve február óta lekerült. A törvény szerint viszont a nyertes cégek nevét öt éven keresztül akkor sem lehet onnan eltávolítani, ha a támogatást visszavonják. A Jobbik ezért visszaélés közérdekű adatokkal bűncselekmény miatt feljelentést tett szerdán a Fővárosi Főügyészségen. Emellett képviselői mandátumáról való lemondásra is felszólították Iszák Lászlót.

A 6. számú választói körzet, azaz az "Újtelep" képviselője szerint nem igaz a Jobbik azon állítása, amely szerint cége 2011-ben 100 millió forintot nyert uniós pályázaton, majd a vállalkozást eladta egy Seychelles-szigeteken bejegyzett cégnek.

Iszák László szerdán az MTI megkeresésére azt mondta: "abszolút nem igazak a Jobbik állításai." Közlése szerint a cég mindössze pár hónapig volt az ő nevén, de ez nem esett egybe a pályázat elnyerésének idejével. Közlése szerint a pályázati összeghez végül a cég nem jutott hozzá, mert nem tudta előteremteni a szükséges önerőt. "A Jobbik valótlanságot állít, hiszen nem lehet kivinni az országból azt a pénzt, amelyet nem is folyósítottak" - hangoztatta.



Frissítés: Lemondásról szóló nyilatkozattal cáfolta Iszák László a Jobbik vádjait

Az elnyert pályázat visszamondásáról szóló dokumentumot mutatott be Iszák László (Fidesz) a képviselő-testület május 29-i ülésén. A részletekért kattintson ide.

(Az MTI nyomán írta B.T.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése