2013. január 16., szerda

Az újvárosi zeneiskolából a Stuttgarti Operaházba


Interjú Rézműves Lajossal, balmazújvárosi trombitaművésszel, a stuttgarti Zeneművészeti Főiskola mesterszakos hallgatójával


A Bekton Ifjúsági Fúvószenekar évek óta hagyományosan adventi hangversennyel zárja az esztendőt. A decemberi koncert viszont különleges volt, hiszen 2012-ben ünnepelte fennállása 45. évfordulóját az együttes. A karácsony előtt néhány nappal megtartott rendezvény egyik legfelemelőbb momentuma Alexander Arutjunjan Asz-Dúr Trombitaversenyének bemutatása volt, amelyet Rézműves Lajos adott elő a zenekar kíséretében. A fiatalember a város egyik legtehetségesebb trombitása, aki talentumát a helyi zeneiskolában, Bekker Gyula karnagy mellett kezdte kibontakoztatni. Ma már a stuttgarti Zeneművészeti Főiskola (Hochschule für Musik und Darstellende Kunst) mesterszakos hallgatója, és ha idehaza van, nem hiányzik egyetlen zenekari próbáról sem. Érdemes végighallgatni az interjút, mert Arutjunjan darabjának nyitánya is felcsendül a beszélgetés során.



Az interjú a budapesti Civil Rádióban hangzott el 2013. január 10-én. A beszélgetés írott változata a következő napokban kerül fel az oldalra. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése